3D röntgen inspectie

Uit Agrofoodwiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Omschrijving

Röntgen kan gebruikt worden voor inwendige inspectie. Dat weet iedereen die weleens wat heeft gebroken. Maar een röntgenfoto is een plat vlak. Met 3D-röntgen kan een product van binnen worden bekeken, zonder dat je deze open hoeft te snijden. Op die manier kunnen producten automatisch orden gesorteerd op hun kwaliteit. Bij traditionele röntgen wordt een 2-dimensionaal beeld gemaakt, waarbij verschillende componenten over elkaar heen vallen. Met behulp van 3D röntgen kan laagsgewijs worden bekeken waardoor een 3D beeld ontstaat van het product.

Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: Het bestand lijkt niet aanwezig te zijn: /var/www/vhosts/agrofoodwiki.nl/httpdocs/images/8/8b/3d_rontgen_setup.jpg
Figuur 1: 3D-röntgen opstelling

Toepassingsgebied

Mogelijke toepassingen van 3D röntgen zit in kwaliteitsinspectie van producten. Doormiddel van 3D röntgen kan ook de binnenkant van een product geinspecteerd worden en bijvoorbeeld rottingsprocessen gedetecteerd worden.

Figuur 2: röntgen plaatje kaas

Voor- en nadelen

Doormiddel van 3D röntgen technologie kunnen producten geinspecteerd worden zonder dat deze opengemaakt hoeven te worden. Hierdoor gaan er geen producten verloren in het inspectie proces.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Ondersteund door
Hulpmiddelen