Guided Microwave Spectrometer / GMS

Uit Agrofoodwiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Door gebruik te maken van guided microwave spectrometrie is het mogelijk om snel en niet-destructief diverse parameters in vloeistoffen en vaste stoffen.


Inhoud

Omschrijving

De revolutionaire ε scan analyser van Thermo Scientific is een Guided Microwave Spectrometer (GMS) voor in-line proces analyse van vloeistoffen en vaste stoffen, die door een (val)buis of pijplijn getransporteerd worden. Hierbij wordt elektromagnetische straling door een product gestuurd en de absorptie of verandering van de energie van de microgolven onder invloed van het monster gemeten.

Door een scan van verschillende frequenties in het microgolfgebied door de processtroom te sturen kunnen tegelijkertijd verschillende parameters niet-destructief worden gemeten. Enkele voorbeelden zijn vocht, vet, eiwit, brix, viscositeit, pH, Door het eenvoudige ontwerp is deze analyser bij uitstek geschikt voor de optimalisatie van het productieproces. De ε scan meet instantaan vet, eiwit, vocht, zout en andere parameters in het product. Voor het eerst is het nu mogelijk om het productieproces betrouwbaar en continu te volgen zodat er direct ingegrepen kan worden, indien nodig. Dure wachttijden en productuitval behoren nu tot het verleden.


Toepassingsgebied

Toepassingen zijn o.a. gemalen vlees, fruit, groente, melkproducten, snacks en petfood. Van sinaasappelsap kunnen Brix, pH en zuurgraad gemeten worden.

alternatieve tekst

Voor- en nadelen

Voordelen

Beschikbaarheid van apparatuur

De ε scan is direct leverbaar. Voor metingen voor geïnteresseerden beschikt Inventech over een demonstratie apparaat.

Kosten

Afhankelijk van het aantal parameters, tussen de 70.000 en 100.000 Euro.

Externe Links

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Ondersteund door
Hulpmiddelen