Scraped Surface Heat Exchanger (SSHE)

Uit Agrofoodwiki

Ga naar: navigatie, zoeken

De Terlotherm is een geschraapte warmtewisselaar (SSHE Scraped Surface Heat Exchanger). De Terlotherm is ontworpen voor het verwarmen, koelen van viskeuze producten met hele delen.

Inhoud

Omschrijving

Het product wordt middels een pomp in de Terlotherm gebracht. De tangetiaal geplaatste inloop en de-acceleratie kamer zorgen voor behoud van de productintegriteit. Het product wordt via concentrische warmteoverdracht oppervlakken van 2 zeiden verwarmd of gekoeld. Doordat het product continu van de wanden wordt geschraapt vind er geen aanbranden of aanvriezen plaats. Na de thermische behandeling verlaat het product de installatie via een tangentiaal geplaatste uitloop. Het systeem kan producten met delen tot 2,5cm en viscositeit tot > 100.000cps verwerken.

Toepassingsgebied

- Processen: pasteuriseren / steriliseren / UHT / Koelen / Kristalliseren

- Producten: sauzen / zoetwaren / fruit / zuivel / ei / aardappelpuree / MDM vlees / lotions / waxen

Productkwaliteit

De geringe drukval zorgt voor minder samenpersen van deeltjes. Het lage toerental van het roerwerk zorgt voor een minimale shear. De tangentiale in en uitloop zorgen voor een product schonende toe en afvoer. Mede door deze design features is het mogelijk om aardbeien te pasteuriseren zonder de aardbei te beschadigen.

Terlotherm

Voor- en nadelen

In vergelijking tot andere SSHE systemen is het aantal benodigde units kleiner en zijn aantal slijtage delen per unit lager. Door deze kenmerken is het benodigde vloeroppervlak in de fabriek kleiner en liggen de onderhoudskosten lager. In vergelijking tot andere warmte overdrachtsystemen zoals platen en buizenwisselaars liggen de kosten voor aanschaf en onderhoud hoger

Beschikbaarheid van apparatuur

De Terlotherm is beschikbaar met warmte wisselende oppervlaktes van 0,3 tot 4,4m2. Capaciteiten variëren van 50 – 12.500 kg/uur.

Kosten

Externe Links

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Ondersteund door
Hulpmiddelen